Versenykiírás 2022 EXL

Versenykiírás 2022 EXL

KECSKEMÉTI VÁROSI EXTRA LIGA TENISZBAJNOKSÁG

2022. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA

A BAJNOKSÁG RENDEZŐJE: A Kecskeméti Amatőr Teniszezők Egyesület (KATE)

Címe: 6000 Kecskemét, Mindszenti krt. 27. (továbbiakban: egyesület)

A BAJNOKSÁG HELYSZÍNE:

Kecskemét területén lévő, a KATE elnökség által jóváhagyott salakborítású teniszpályákon:

- Széktói Teniszpálya (6 pálya) - Kecskemét, Olimpia u. 3. (Kecskeméti Tenisz Klub)

- Granada Hotel teniszpálya (3 pálya) - Kecskemét, Harmónia u. 12.

- Bakó Sport (2 pálya) - Kecskemét, Ceglédi út 114.

- Úrihegyi Sörház és Tenisz Klub (2 pálya) - Kecskemét - Úrihegy

- Kandó Teniszpálya (2 pálya) - Kecskemét, Hegedűs köz

- Szabó Gyuri pálya (1 pálya) - Kecskemét, Vacsi köz

- Honvéd Kórház teniszpálya (1 pálya) - Kecskemét, Balaton u.

Ettől eltérni és így a hazai fordulókat más pályán lejátszani csak a nevezéssel egyidejűleg, a KATE elnökségének benyújtott kérelem alapján lehet, amennyiben a megjelölt pályát az elnökségi tagok egyhangúlak elfogadták.

A BAJNOKSÁG KEZDETE ÉS IDŐTARTAMA

A bajnokság 2022. május 02-án hétfőn kezdődik, és szeptember 02 vasárnapig tart.

A bajnokság két részből áll:

· A TAVASZI fordulók: MÁJUS 02-tól (hétfő) JÚLIUS 3-ig (vasárnap), 9 héten át tart.

A csapatoknak a tavaszi forduló keretében: 7 tavaszi fordulót, valamint 2 előrehozott őszi fordulót kell lejátszaniuk.

· ŐSZI fordulók: AUGUSZTUS 22-tól (hétfő) SZEPTEMBER 25-ig (vasárnap) 5 héten át tart.

Osztályozók lejátszásának időpontja: 2022. szeptember 26-tól október 16-ig, esetleges halasztás miatt 3 hét.

Osztályozók lebonyolítása: az alsóbb osztályból feljutott csapatnak (kihívó fél) 3 játéknapot kell felajánlania, megküldve azokat a kateeredmenyek@gmail.com email címre, másolatba téve az ellenfél csapatkapitányának email címét, legkésőbb 2022.10.02. vasárnap éjfélig (esetleges halasztás miatt). A magasabb osztályban maradásért játszó csapat (bent maradó), köteles a 3 játéknapból kiválasztani a számára megfelelőt, és köteles válaszlevélben megerősíteni az osztályozó napját a kihívó fél és az osztályfelelő felé (válasz mindenkinek formátum). Az elfogadott osztályozó időpont egy új fordulóként értelmezendő, a jelen kiírásban szereplő általános szabályozások vonatkoznak rá.

· A CSAPATBAJNOKSÁG RÉSZTVEVŐI:

A 2022-es csapatbajnokságban azon személy vehet részt, akik a Kecskeméti Amatőr Teniszezők Egyesületének tagja, és az egyesület bankszámlájára befizette a 2022-es évre meghatározott tagsági díjat, valamint a csapattagok együttesen befizették a csapatnevezési díjat.

A bajnokságba minimum 3 főből álló csapatok nevezhetnek (nők, férfiak egyaránt), akiket az Elnökség versenyzőként elfogad, kecskeméti lakosok, vagy Kecskemét város vonzáskörzetéhez (30 km) tartozó települések lakói. A csapat felső létszáma nincs korlátozva.

A Kecskeméti Városi Amatőr Teniszbajnokságon belül egy játékos, csak egy csapatnak lehet tagja. Más bajnokságban játszhat, azonban emiatt mérkőzéshalasztás iránti kérelmet nem nyújthat be.

A 2022. évi bajnokságban elért eredmények alapján. Ha valamelyik csapat lemond az Extra Liga indulási jogáról, az "A" osztály első három helyezettjéig történhet annak pótlása, feltöltéssel. Egy játékos KATE-n belül csak egy csapatnak lehet tagja, más bajnokságban játszhat, de emiatt halasztani nem lehet.

Nevezhető az a játékjoggal rendelkező KATE tag, aki:

 • korábban már játszott a KATE-ban,
 • JOKER játékos: csapatonként 1 fő játékos nevezhető, kizárólag első számú játékosként, aki:
 • az országos ranglistán nincs benne az első 100-ban;
 • külföldi bajnokságban nem játszik;

JOKER játékos nevezésének határideje 2022.05.01 vasárnap a KATE honlapján www.teniszklubkecskemet.hu, vagy emailben a kateeredmenyek@gmail.com email címre küldve a nevezést!

FONTOS szabály! Joker játékossal rendelkező csapat által kért halasztáson nem játszhat a Joker játékos, kivéve időjárás vagy sötétedés miatt halasztott mérkőzés esetében.

2. NEVEZÉS:

A bajnokságba kizárólag a KATE által megküldött nevezési lapon lehet benevezni. Csapattagnak csak az nevezhető, aki 2022-es évben érvényes, igazolt tagsági viszonnyal rendelkezik a Kecskeméti Amatőr Teniszezők Egyesületében. Tagsági felvétel az egyesület által biztosított formanyomtatvány kitöltésével kérhető. A tagsági viszony, a 2020-es évi tagsági díj befizetésével érvényes.

· 2022-es évi tagsági díj meghatározása csapatbajnokságban induló személyek részére:

- 18 év alatti személy esetében az éves tagsági díj: 4.000,- Ft

- 18 év feletti személy esetében az éves tagsági díj: 6.000,- Ft

- Csapat nevezési díj éves összege csapatonként: 10.000,- Ft

A tagsági, valamint a csapatnevezési díjakat az egyesület részére átutalással, vagy személyesen lehet befizetni az alábbi számlaszámra:

Takarékszövetkezet: 51700100-10022984

Befizetési határidő: 2022. április 22. péntek.

A bajnokságban résztvevő csapatok tagjai, az egyesületbe történő felvételükkel egyidejűleg kijelentik, hogy megismerték és elfogadják a KATE alapszabályzatát, a versenyszabályzatot. Azoknak maradéktalanul megfelelnek, és a versenyzés során minden írott és íratlan sport etikai kódex-szabállyal együtt betartják.

· A csapatbajnoki nevezési lapon fel kell tüntetni:

- A csapat nevét, amely 10 karakternél nem lehet több. Komolytalan, vagy öncélú csapatnevet nem fogad el az elnökség. Minden csapatnak joga van nevet változtatni, új névvel indulni.

- A csapatkapitány, (esetlegesen a Joker játékos), ill. a többi csapattag nevét, születési helyét, idejét, lakcímét, e-mail címét, telefonszámát.

- A csapatot mindenkor a csapatkapitány képviseli, a csapattagok megbízásából, aki felel a játékosok magatartásáért, a versenyszabályzat, valamint az írott és íratlan sport etikai kódex betartásáért.

- A csapatkapitány a csapat nevezése során, aláírásával igazolja, hogy a csapattagok megismerték a verseny kiírást, és a benne foglalt szabályokat, azokat elfogadják, és maradéktalanul betartják.

- A csapatkapitány nyilatkozatával és aláírásával igazolja, hogy a csapat rendelkezik a hazai fordulók napjára eső, legalább 3 órai, kizárólag hétköznapra eső pályabérlettel, 16 és 19 óra közötti időszakban, a megadott pályák valamelyikén.

2.3. A kitöltött, és a csapatkapitány által aláírt csapatbajnoksági nevezési laphoz mellékletként az alábbiakat kell csatolni:

- A csapattagok által pontosan kitöltött, aláírt tagság kérelmi adatlapot (új tag belépése estén), az egyesületi tagsági díj befizetéséről szóló banki igazolással együtt (amennyiben a tag ezt már az egyesület részére korábban eljuttatta, abban az esetben nem szükséges).

- A csapatnevezési díj befizetéséről szóló banki igazolást. (Amennyiben a tagsági díj és a csapatnevezési díj egyszerre került befizetésre, akkor természetesen egy banki igazolás is elegendő).

2.4. Játékosok felelősség vállalása:

Minden játékos a bajnokságban saját felelősségére, és kockázatára játszik. A rendező, nevezetesen a Kecskeméti Amatőr Teniszezők Egyesülete, valamint a játékra használt pályák kezelői, a teniszpályán elszenvedett sérülésekért, egészségkárosodásokért, esetleges anyagi károkért, felelősséget nem vállalnak.

Minden játékos kötelezi magát a mellékelt, illetve a pályán kifüggesztett, vagy más módon közölt járványügyi előírások maradéktalan betartására , egyben elfogadja, hogy a meghirdetett versenykiírás az aktuális szabálykörnyezetnek megfelelően változhat, annak betartása kötelező érvényű.

· A nevezési lapok, valamint a tagsági felvételi kérelmek leadási határideje és helyszíne:

Leadási határidő: 2022. április 14. csütörtök a KATE honlapján www.teniszklubkecskemet.hu

· Sorsolás

Időpont: 2022. április 22. péntek

· A VERSENY LEBONYOLÍTÁS MENETE

A nevező csapatok az előző év végi sorrend szerinti nyolcas csoportra vannak osztva, Extra Liga, A, B, C, D osztályon belül. Ha a legalsó osztály a megnövekedett nevezések miatt meghaladja a 12 csapatot, akkor két csoportot kell létre hozni, ha 40 csapatnál kevesebb nevez, a D osztály lesz 8-nál kevesebb létszámú. A tavaszi és őszi fordulókban minden csapat játszik egymás ellen, ősszel a tavaszi fordulók fordított felállásban kerülnek lejátszásra. Az így elért (tavaszi, őszi) eredmények alapján rangsoroljuk a csapatokat év végén. Egy bajnoki forduló két egyes és egy páros játszmából áll. Egy játszma 9 játékig tart, 8-8-nál rövidített játék dönt. Kezdő páros megegyezés szerint, ha nincs megegyezés, az első játékosok játszanak egymás ellen, a második játékosok is egymás ellen. Ha valamely játékos nem áll ki az előírás szerint, az őt követő játékosok eggyel feljebb kerülnek. Ez esetben a nem kiállt játékos csak páros játékot játszhat. Az őszi fordulóban a pályaválasztó csapat első számú játékosa kezd. Tavasszal egymás ellen játszó játékosok ősszel nem játszhatnak egymás ellen. Amennyiben tavasszal nem az első-első, második-második erősorrend szerint játszottak, úgy legkésőbb a mérkőzés előtti napon kell egyeztetni, hogy név szerint ki kivel játszik. A páros játszmákat, bérmelyik csapattag játszhatja. A kiírt időpontra legalább a kezdő játékosnak meg kell jelenni a helyszínen (várakozás nincs, szabad előbb érkezni). A meg nem jelent játékos a játszmát elvesztette, és a találkozón egyest nem játszhat, csak párost. A második egyes játszma kezdési időpontja maximum 1 óra (tehát 17 órakor a második mérkőzés játékosainak jelen kell lennie). Ha az első játszma kezdési idejétől számítva egy óránál hosszabb ideig tart, az első játszma befejezése után a pályát le kell húzni és a mérkőzést el kell kezdeni. Bemelegítés a játék kezdete előtt maximum 5 perc.

A minden egyes megkezdett bajnoki mérkőzés előtt, a pályaadó csapat és a vendégcsapat közösen állapítják meg, hogy az adott napon a pálya minősége (tartozékok felszereltsége) alkalmas-e tenisz mérkőzések lebonyolítására, - különös tekintettel a baleset, és sérülésmentes játékra. A játék elkezdése után csak közös megegyezéssel dönthet a két csapat a mérkőzés halasztásáról, - ilyen okok lehetnek: időjárási körülmények, vagy alapvető pályatechnikai eszközök megrongálódása (pl. vonal meglazulása, háló szakadás, háló feszítő és tartó oszlop meghibásodása, stb.)

· Labdaválasztási lehetőség.

A labdákat a pálya választónak, azaz a hazai csapatnak kell biztosítani. Bármilyen márkájú, új labdában meg lehet egyezni. Megegyezés hiányában Dunlop Forte, Slazinger vagy Head ATP kettő új labdával kell megkezdeni a mérkőzést.

4.2. Mérkőzés vezetése:

A bajnokság lebonyolítása játékvezető nélkül történik. A mérkőzések során mindig az adogató hangosan számolja a pontokat, és az adott esetben mindig az adott labdát fogadó játékos mondja meg, hogy az adott labda játékvonalon kívül, vagy belül esett-e le. Ha egy játékos játékvezetőt kér, azt a másik játékossal is el kell fogadtatni. Játékvezető az a személy lehet, akit mind a két fél elfogad.

· Eredmény lejelentés:

Adott forduló eredményét mindig a győztes csapat kapitánya köteles leadni a KATE email címére, az adott forduló napjának 24. órájától számított 48 órán belül, másolatba téve az ellenfél csapatkapitányának email címét. Amennyiben az adott eredmény lejelentésre nem érkezik észrevétel a vesztes csapat részéről, az eredmény elfogadottnak tekintendő.

Az eredmény lejelentő lap eljuttatásának módja:

e-mailben: kateeredmenyek@gmail.com email címre

Amennyiben az adott fordulóra vonatkozó eredmény lejelentés a meghatározott időpontig és módon nem érkezik be a KATE email címére, úgy:

 • első alkalommal figyelmeztetésben részesül a leadásért felelős csapat,
 • minden további esetben 1 büntetőpont levonást von maga után a jelentésre kötelezett csapattól, eredménytől függetlenül.

· MÉRKŐZÉS (VAGY TELJES FORDULÓ) HALASZTÁSA:

· Időjárási viszonyok miatti halasztás.

Kötelezően halasztani kell az adott mérkőzést vagy fordulót abban az esetben, ha az időjárási viszonyok miatt a pálya alkalmatlanná válik a játékra, veszélyezteti a játékosok egészségét, testi épségét, feltéve, ha mindkét csapat soron lévő játékosa a helyszínen van.

Időjárás miatti halasztás esetén a hazai csapatkapitánynak kötelessége a 48 órán belüli eredmény lejelentés a normál szabályok szerint (lsd. 4,3 pont)! Ilyen esetben az eredményjelentő lapon rögzíteni kell:

- a már lejátszott mérkőzések végeredményét (ha ilyen nem volt, annak tényét),

- az esetleges folyamatban lévő mérkőzések pillanatnyi állását (a szerváló személyét, oldalát, páros mérkőzés esetén, a soron következő szerváló nevét),

- a halasztott mérkőzés (vagy forduló) új időpontját, helyszínét,

- megegyezés hiányában annak tényét!

A halasztott időpont nem lehet későbbi időpont, mint az adott mérkőzés (vagy forduló) eredeti időpontjától számított 14 nap.

· Sötétedés miatti halasztás.

Sötétedés miatt mérkőzést csak a hivatalos napnyugtát követően lehet félbeszakítani, ill. elhalasztani, bármely játékos egyoldalú kérése esetén.

Sötétedés miatti halasztás esetén is kötelező a hazai csapat kapitányának a 48 órán belüli eredmény lejelentés a normál szabályok szerint (lsd. 4.3 pont)! Ilyen esetben az eredményjelentő lapon rögzíteni kell:

- a már lejátszott mérkőzések végeredményét,

- a folyamatban lévő mérkőzés pillanatnyi állását (a szerváló személyét és oldalát, páros mérkőzés esetén, a soron következő szerváló nevét is),

- a halasztott mérkőzés (vagy forduló) új időpontját, helyszínét!

- megegyezés hiányában annak tényét!

A halasztott időpont nem lehet későbbi időpont, mint az adott mérkőzés (vagy forduló) eredeti időpontjától számított 14 nap.

Amennyiben a csapatkapitányoknak nem sikerül 48 órán belül megállapodni a halasztás időpontját illetően - ezt is köteles a hazai csapatkapitány jelezni a jelentő lapon -, az új időpontot a versenyfelelős jelöli ki. Amelyik csapat (vagy játékos) nem jelenik meg a versenyfelelős által kijelölt időpontban és helyszínen, 0-9 arányban elveszíti a halasztott mérkőzést, teljes forduló esetén pedig 0-3-ra a fordulót.

4.4.3. Egyéni kérésre történő halasztás.

Egyéni kérésre mérkőzést, vagy teljes fordulót halasztani csak az ellenfél beleegyezésével lehet, előre bejelentett módon. A halasztást kérő csapat kapitánya minimum 24 órával az adott mérkőzés, vagy forduló kezdő időpontja előtt köteles a halasztás tényét email-ben jelezni az osztályfelelős felé a kateeredmenyek@gmail.com email címre küldve azt, másolatba téve az ellenfél csapatkapitányának email címét. A halasztás lejelentésben kötelező szerepeltetni az ellenfél csapatkapitányával egyeztetett:

 • új időpontot
 • és helyszínt.

Ennek elmulasztása, vagy hiányos lejelentés esetén:

• első alkalommal figyelmeztetésben részesül a halasztást kérő csapat,

• minden további esetben 1 büntetőpont levonást von maga után a jelentésre kötelezett csapattól, eredménytől függetlenül.

Egyéni kérésre történő mérkőzés halasztása esetén a halasztást kérő csapat kapitányának kötelessége a csonka forduló többi mérkőzésének eredményét lejelenti a szabályoknak megfelelő módon (ld.4.3 pont)

Tavaszi fordulókból (7+2) halasztott mérkőzést az őszi fordulók idejére nem lehet áttenni. Azokat a mérkőzéseket legkésőbb 2020. július 17-ig le kell játszani.

Az őszi fordulók utolsó hetében esedékes mérkőzések halasztása esetén a végső lejátszási időpont 2022. szeptember 25. vasárnap.

· Átigazolás lehetősége és menete

A megkezdett bajnokságban, ha egy játékos már legalább egy alkalommal játszott, a bajnokság befejezéséig, másik csapatba nem igazolhat át.

Év közben új játékos csak akkor igazolható, ha sérülések miatt az adott csapat, bajnokságban való részvétele ellehetetlenül. Az esetről az elnökséget értesíteni kell. Az új csapattag csak abban az esetben vehet részt a bajnokságban, ha megfelel a versenykiírásban szereplő előírásoknak. Az új csapattag leigazolásához az elnökség hozzájárulása, és engedélye szükséges. Amennyiben az adott csapat sérült játékosa felépül, és a csapatában ismét folytatni tudja a versenyzést, úgy a helyére igazolt játékos már nem lehet a csapat tagja, és más csathoz sem igazolhat sérült játékos helyére.

· Pontlevonás:

Etikai kérdésekben, és az ezzel járó esetleges pontlevonások esetében a KATE elnökség hivatott dönteni.

· Kizárás:

Abban az esetben, ha egy csapat háromszor nem jelenik meg a kiírt időpontban, akkor a vétkes csapat a bajnokság további menetéből kizárásra kerül.

A csapat kizárását vonja maga után, ha bármely csapat tagjáról a bajnokság megkezdése után kiderül, hogy jogosulatlanul játszik a bajnokságban. A kizárt csapat a következő évben csak a legalacsonyabb osztályban nevezhet.

A csapat kizárásról az elnökség dönt, és írásban értesíti az érintett csapatot.

· A verseny felügyelete (a versenyfelelős feladatai):

A bajnokság során a sportszakmai, és sportszerűségi szempontok érvényesülését a mindenkori osz-tályfelelősi tevékenységgel megbízott személy ellenőrzi. A felmerülő akadályokat, problémákat velük kell egyeztetni! Az osztályfelelősöket a KATE elnöksége jelöli ki.

2022. évi KATE bajnokság osztályfelelős tevékenységgel megbízott személy feladata és hatásköre:

 • Időjárási körülmények, vagy sötétedés miatt elhalasztott mérkőzés vagy forduló esetében, csapatkapitányok által egyeztetett új időpont és helyszín hiányában, halasztási időpontot köteles kijelölni 48 órán belül, mely kötelező érvényű mindkét csapat számára.
 • Közreműködik, és felügyeli a csapatok versenykiírás szerinti részvételét a bajnokságban, - a tenisz - és a sport etikai szabályok figyelembevételével együtt.
 • A versenyfelelősnek lehetősége van arra, hogy bármely bajnoki mérkőzésen előzetes, vagy akár előzetes bejelentés nélkül is részt vegyen, és ha szükségesnek tartja, akkor feljegyzést készítsen az elnökség részére.
 • Mérkőzések halasztásánál figyelje a versenykiírás szabályainak betartását. Vitás esetben egy személyben nem, csak az elnökséggel közösen egyeztetve lehet döntést hozni, amit a versenyzők kötelesek elfogadni.
 • Azoknál a csapatoknál, amelyek az eredmények leadása rendszeresen csúszásban van, és hátráltatják az eredmények összesítését, - az elnökség felé jelentéssel élhet, és javaslatot tehet bajnoki pontlevonásra is.
 • A versenyfelelős az adott bajnoki mérkőzésen való részvétele során, a játék menetébe nem szólhat bele. A mérkőzések alatt véleményt nem mondhat, és a játékosok sem kérhetik ki a véleményét. Játékvezető nem lehet, és nem is kérhetik rá a csapatok. A bajnoki forduló végén a csapatkapitánynak elmondhatja a véleményét, tájékoztathat az esetleges kifogásokról. Vitatott és kirívó esetekben köteles jelentést adni az elnöksége részére.

· LEMONDÁS INDULÁSI JOGRÓL

Ha egy csapat lemond a magasabb osztályban való indulási jogáról, akkor átadhatja helyét az utána következő csapatnak, a saját osztályán belül. Ha egy csapat nem kíván a jogosult osztályban indulni, helyet cserélhet az utánuk következő osztály első helyezettjével vagy, ha az nem akar felkerülni, akkor az osztályon belül, az utánuk sorrendben következő bármelyik csapattal, amely vállalja a feljebb kerülést. Egy évet kihagyó csapat újraindulása esetén, a legalsó osztályban kezdheti meg újra a versenyzést.

· ÓVÁS LEHETŐSÉGE, ÉS SZABÁLYZATA

Óvást a KATE elnökség részére, írásban lehet benyújtani, az ok kiderülését követő 3. napon belül, valamint a bajnokság utolsó fordulója után, maximum egy héten belül, az óvási díj befizetésének igazolásával együtt. Az óvási díj összege: 10.000,- Ft, melyet az egyesület részére kell befizetni. A befizetésről az egyesület igazolást állít ki.

Az benyújtott óvást, az óvást benyújtó személy által, alátámasztó igazolásokkal kell ellátni. Minden óvásra okot adó eseményt, hitelt érdemlően kell leírni, és két tanú aláírásával igazolni.

A megóvott csapat kapitánya, köteles a KATE elnökség által, az üggyel kapcsolatban igazolásul kért iratokat 48 órán belül átadni. A kivizsgálás menete során, az együttműködést nem tanúsító csapat játékjogát az egyesület elnöksége felfüggesztheti az óvási, vagy esetlegesen a fegyelmi eljárás végéig, valamint a csapat pontlevonásban is részesülhet.

Az egyesület elnöksége a felmerült kifogás elbírálását az óvott és óvást benyújtó csapat kapitányai jelenlétében hozza meg. Az óvási díj visszafizetésére, csak jogosnak minősített esetben kerülhet sor.

A döntése ellen 48 órán belül írásban lehet fellebbezni az egyesület elnökénél, az 5.000.- Ft-os fellebbezési díj befizetésének igazolása után. Az elnök az óvási fellebbezési díj átvételétől számított 72 órán belül összehívja az Elnökséget, mely a szükséges igazolások beszerzése, valamint az esetleges meghallgatások után dönt. A vizsgálat befejezése után az elnök döntéséről, írásban értesíti az óvást benyújtót és az óvott játékosokat. Amennyiben az óvást benyújtó javára született meg a döntés, abban az esetben a fellebbezési díj visszafizetésre kerül. Az elnökség a fellebbezés átvételétől számított öt napon belül dönt, - amennyiben ezt a határidőt elmulasztja, abban az esetben az elnökség határozata az érvényes. További óvásra lehetőség nincs.

· A BAJNOKSÁG ÉRTÉKELÉSE

Minden osztály külön kerül értékelésre. Minden nyert mérkőzés egy pontot ér, tehát egy fordulóban 3:0, vagy 2:1 lehet az eredmény. Tavasszal és ősszel szerzett pontok összeadódnak. Ez adja a mindenkori sorrendet. Ha a megszerzett pontok kettő vagy több csapatnál azonosak, akkor köztük a sorrendet az alábbi módon kell megállapítani:

1. az egymás elleni játszmák aránya,

2. az egymás elleni játékarány,

3. az összesített játszma arány,

4. az összesített játékarány,

5. sorsolás.

Az osztályok első helyen végzett csapatai a következő évben egy osztállyal feljebb játszhatnak.

Az osztályok utolsó helyezettjei, (kivéve a legalsó osztálybeli) lentebb kerülnek egy osztállyal, amely kötelező érvényű. Valamennyi osztály második helyezettje kihívhatja osztályozóra az előtte lévő osztály 7. (azaz utolsó előtti helyen végzett) helyezettjét, amit az köteles elfogadni. A kihívó gondoskodik a pályáról. Az osztályozón győztes csapat a következő évben eggyel magasabb osztályban, a vesztes pedig eggyel alacsonyabb osztályban játszhat.

9. DÍJAZÁS, DÍJKIOSZTÁS

Minden osztály első három helyezett csapatának tagjai díjazásban részesülnek, csapatonként maximum 4 főig. Díjkiosztásra az év végi ünnepi közgyűlésen kerül sor, amelyről a bajnokság résztvevői, valamint az egyesület tagjai értesítést kapnak.

· BAJNOKSÁGGAL KAPCSOLATOS EGYÉB, FONTOS TÁJÉKOZTATÁS

A csapatkapitányok e-mailben kapnak értesítést a:

 • bajnoki fordulók tavaszi és őszi sorsolásáról,
 • a közgyűlés időpontjáról,
 • a nevezett csapatok erősorrendjéről,
 • a csapatkapitányok email címéről és telefonszámáról,
 • a tavaszi és az év végi táblázatokról,
 • a nevezési és eredményjelentő formanyomtatványokról.

A KATE 2020. őszi díjátadó közgyűlésére szóló meghívók e-mailben kerülnek kiküldésre.

Az eredményekről, a bajnokság állásáról, aktuális hírekről a Kecskeméti Tenisz Klub honlapján https://www.kecskemetiteniszklub.hu, folyamatosan kapnak tájékoztatást a versenyzők, valamint a bajnokság iránt érdeklődők.

11. VERSENY KIÍRÁS HATÁLYA, ÉRVÉNYESSÉGE

A 2022. évi Kecskeméti Városi Amatőr Teniszbajnokság versenykiírását az elnök megbízásából és jóváhagyásával, az elnökség készítette el, - a Kecskeméti Amatőr Teniszezők Egyesületének Alapszabályzatában foglaltakkal megegyezően. Ezen verseny kiírás kizárólag a 2022-es bajnoki évadra vonatkozik, minden korábbi versenykiírás hatályát veszítette.

Vitás esetek, etikai vétségek kivizsgálására egyedül a KATE elnöksége jogosult, kellő körültekintéssel, szükség esetén tanúk meghallgatásával, egyszerű többségi szavazással meghozva a végső döntést, A meghozott döntés kötelező érvényű a tagok és a csapatok számára, fellebbezésre nincs lehetőség.

Gönczi Imre

KATE elnök

Kecskemét, 2022.04.11.