Megújul a kecskeméti teniszélet

Új, lehetőségekkel teli korszak köszönt a teniszezők életébe Kecskeméten. Az Olimpiai utcai teniszpályákat új üzemeltető, a Kecskeméti Amatőr Teniszezők Egyesülete (KATE) által megalapított Amatőr Tenisz Kft. vette át öt éves időtartamra. A Kft. tagjai hosszú távon gondolkodnak. Az üzemeltetés átvételével sajátjuknak érzik a létesítményt, így a felújítások fókuszában saját igényeik állnak. Amellett, hogy a sportágat szeretnék népszerűsíteni a gyerekek és felnőttek körében, több beruházást is terveznek, melyek komfortosabb és korszerűbb körülményeket biztosítanak minden teniszezőnek az Olimpia utcai pályákon. Többek között lelátó is épül majd a 2-es pálya mellett az árnyas fák tövében.

Az Amatőr Tenisz Kft. már munkához is látott. Folyamatban van a 11 teniszpálya karbantartása, felújítása, valamint új eszközöket vásároltak.

Megújult a büfé, új külsővel és kibővült áruválasztékkal várja vendégeit. Egy nagyképernyős televíziót szereltek a falra, ahol a közönség az aktuális teniszközvetítések mellett világklasszisok korábbi teniszmeccseit kísérheti figyelemmel.

A 2002-ben alakult Egyesületnek jelenleg mintegy 138 aktív tagja van, akik eddig a város különböző pontjain játszottak. Az Olimpiai utcai teniszpályák üzemeltetésével azonban már adott a lehetőség arra, hogy valamennyi tag saját pályán játsszon, eddzen kedvezményes áron. Biztos pontként számíthatnak a pályára egész évben.

Nagyon fontos az iskolák felé való nyitás is, hiszen nem titkolt cél az utánpótlás nevelés. A felújítások után a létesítmény alkalmas lesz amatőr, korosztályos, egy-két éven belül pedig profi versenyek lebonyolítására.

Az új üzemeltető sok szeretettel várja a teniszezés iránt érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt. A kezdők tanulását profi edzők segítik, akik felszerelést is biztosítanak.