Teniszpálya  járványügyi rendszabályok 2020/21

Kedves Klubtagok és sportolók,

A fennálló járványügyi helyzet egészségügyi rendeleteivel összhangban a sportpályák látogatásával és használatával kapcsolatban a következő új rendszabályokról tájékoztatunk benneteket, amelyeket mindannyiunk érdekében kérünk betartani. Szabályszegés esetén az egyén a pálya látogatásától a továbbiakban eltiltható !

A rendkívüli járványhelyzet idején a sportpályák az alábbiak betartásával látogathatóak :

  • lázas, beteg, köhögő, önkéntes vagy elrendelt karantén alatt lévő, vagy COVID19 vírus tekintetében pozitív teszteredménnyel rendelkező egyén a sportpályákat nem látogathatja.
  • a pályára történő belépéskor a kézfertőtlenítés kötelező
  • Az öltözőket , klubhelyiséget a WC-k kivételével zárva tartjuk, ezért mindenki a játékra szánt viseletben jelenjen meg, mivel átöltözésre nem lesz lehetőség.
  • A teniszjáték közben a játékosok közvetlenül nem érintkeznek, de a labda közvetítő jellege nem zárható ki, ezért javasoljuk minden játékhoz új labdák használatát, az ütőt nem fogó kézfejen javasolt, de nem kötelező a pamut vagy egyszer használatos kesztyű használata, amelyet a játék végeztével fertőtleníteni javaslunk. Amennyiben az új labda nem megoldható, akkor azok fertőtlenítéséről gondoskodni kell.

Általános javaslatok

A teniszjátékban elterjedt kézfogást és pacsizást mellőzzük, helyette az ütők koccintásával köszöntsük az ellenfelet, játékostársunkat

Térfélcsere esetén az óramutató járásával azonos irányt kövessük, a találkozási pontok elkerülésével.

Pihenő esetén a két térfél padjait használják a játékosok.

A játékosok tartsák be a javasolt ,legalább 1,5-2 m-es távolságot egymástól

Páros játékot a járvány csillapodásáig lehetőleg mellőzzük

A ruházatunkat a játékot követően meleg vizes, lúgos mosással tisztítsuk.

Az online időpont foglalási rendszert használjuk pályafoglaláshoz

Az együttműködést mindannyiunk érdekében köszönjük,