Balogh  Csaba beszámolója

2018.05.09

OBIII KATE eredmények

2018.06.03.

Szeghalmon voltunk tegnap, a Pünkösd szombatról elhalasztott fordulót játszottuk le.
Az egyeseket követően 4:2-vel fordultunk, Lacik, Csabák hozták a mérkőzéseiket.
A párosokra viszont ismét kifogyott a szusz. 4:4-nél egy reményünk maradt a győzelemre, Zeze és SzentCsabi küzdött a legjobb szeghalmi pár ellen.
Az első szettet behúzták, és a második szett 6:6 tie break-nél meccslabdájuk is volt 8:7-nél, de végül elbukták a második szettet. Lélegzet visszafolytva szúrkolt a két tábor sajátjainak és óriási küzdelemben végül 10-7-re nyerték a házigazdák a meccs tie break-et és így 5:4-re a fordulót.
A mérkőzések alatt készült az évszázad rizseslecsója, a legfinomabb békési kolbászból, melyre meghívást kapott csapatunk is.

Ezzel lezártuk a tavaszi idényt, 2 győzelem mellett 5 vereséggel várhatjuk az őszi folytatást.

Győzelmek:
Kiskunfélegyházi VTK - KATE 2-7
Sportmáni Szeged - KATE 4-5Vereségek:
Békéscsaba ETK - KATE 6-3
TSZSK Gyula - KATE 6-3
KATE - SZVTK Szeged 3-6
KATE -Szarvas TC 4-5
Szeghalom TC - KATE 5-4Üdv
CsabaSziasztok!  2018.05.14.

Örömmel számolhatok be arról, hogy a hétvégi fordulókat győzelemmel zártuk!

A szegedi Sportmánia csapatát nagy harcban, 5:4 arányban győztük le. Laciaink nem szeretnek 30 fokban játszani, így gyors 62,60 után mehettek is a hűs ányékosba.

Mi, Csabák viszont megszenvedtünk a győzelemért, match tiebreak-ben tudtunk csak nyerni.

Balul sült el Ádámnak az orosz rulett, 10:8-ra kapott ki a 46, 62-es szetteket követően. A baljos előjelek már érkezéskor jelentkeztek, ekkor derült ki, hogy otthon hagyta a teniszcipőjét. (Még mindig jobb, mint egy héttel korábban, amikor is a békéscsabai öltözőben felejtette a csukáit, mehettünk vissza érte.) Marci nagy küzdelemben egy-egy break-et bukva 36, 36-ra kapott ki, a nála két évvel idősebb ellenfelétől.

A fiatalokkal felálló félegyháziak elleni vasárnapi fordulót magabiztosan 7:2-re hoztuk.

Mindenki nyert Szabi és Andris is hozta a kötelezőt. A két elbukott mérkőzés is egy sajnálatos baleset miatt történt. Donát elcsúszott a gyorsan kiszáradó pályán, és megsérült a térde és a bokája, így odalett az egyese és a párosa is.

A hétvégén szombaton Szeghalomra utazik a csapat, vasárnap viszont, először a bajnokság folyamán itthon, a KATE pályán játszunk.

Üdv

Csaba

Sajna sérülésekkel küzdöttünk a hétvégén és az új szabály sem kedvezett nekünk.

Idénytől ugyanis nem játszuk le az esetleges 3. döntő szettet, így kissé orosz ruletté vált jónéhány match tiebreak-es (10-es tiebreak) meccsünk.

Az utánpótlást képviselve nagyon szépen helytállt Bíró Marci, aki a Békéscsaba ellen a 6-os pályán match tiebreak-ben kapott csak ki felnőtt ellenfelétől. A gyulai derbin viszont korosztályának (F14) 2. helyezettjét kapta és vereséget szenvedett 2 szettben.

Remélem minden helyreáll a hétvégén, meggyógyul kindenki és most ki fogjuk nyerni a rövidítéseket.

Szombaton Szegedre megyünk, vasárnap Kkfházára. Üdv.Balogh  Csaba